Európai Bizottság;Gulyás Gergely;jogállamisági mechanizmus;brüsszelezés;

Gulyás Gergely szerint az Európai Unió a „gyermekvédelmi” népszavazást bünteti a jogállamisági eljárással

A miniszter felmondta az unalomig ismert kormányzati szólamokat, miszerint a „gyermekvédelmi” törvény miatt akarnak forrásokat megvonni Magyarországtól.

Brüsszel hibázik, amikor „ugyanazt a nótát fújja”, mint a magyar baloldal, azt ugyanis a magyarok most utasították el nagy többséggel - közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az Európai Bizottság elnökének keddi bejelentésére reagálva az MTI-vel.

A politikus azt a hír kommentálta, hogy az Európai Bizottság elindítja a jogállamisági eljárást. 

Gulyás Gergely hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP csaknem 2,9 millió szavazatot kapott a vasárnapi országgyűlési választáson, míg a „gyermekvédelmi” törvénnyel több mint 3,3 millió ember fejezte ki egyetértését. Ez soha nem látott támogatottság mind a kormánypártok, mind a „gyermekvédelmi” törvény ügye mögött. Éppen ezért a demokrácia alapvető szabályait az Európai Bizottságnak is el kell fogadnia - szögezte le, hozzátéve: nem a most vereséget szenvedett magyar baloldal igényeit kellene teljesítenie a bizottságnak, hanem vissza kellene térni a józan észhez és a párbeszédhez. Erre a magyar kormány mindig nyitott volt - hangsúlyozta.

A miniszter azt is kérte, Brüsszel ne büntesse meg a magyar választókat azért, mert a választáson és a „gyermekvédelmi” törvény ügyében nem a neki tetsző véleményt fogalmazták meg.