Lánczi Tamás;állami tévé;Márki-Zay Péter;választás 2022;

2022-04-15 09:24:00

Benne van az is, hogy te kimész a folyosóra és lelősz mindenkit – ilyen volt Márki-Zay Péter szereplése az M1-en

Hosszú szóváltások sorozata jellemezte az első olyan interjút, amelyben hosszú idő nem csak a törvény szerint járó öt percben beszélhetett az ellenzéki politikus a magyar „közszolgálati” televízióban. 

Csütörtök este Lánczi Tamás M1-en futó 48 perc című műsorának a vendége volt Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt, a hódmezővásárhelyi polgármester ritka példájaként olyan ellenzéki politikusoknak, akik többet tölthetett az M1 stúdiójában a törvény szerint nekik  járó öt percnél.

A beszélgetés meglehetősen baráti, kedélyeskedő hangulatban, tegeződve indult, de mindez csak rövid, vihar előtti csend volt, Márki-Zay Péter ugyanis egy idő múlva megjegyezte, mennyire örül, hogy nem csak öt percre jöhetett be. Erről egy tíz másodperces néma csenddel akart megemlékezni, azonban Lánczi Tamás jelezte, ne éljenek vissza a nézők idejével. Innentől kezdve egy hosszú csörte vette kezdetét, hogy hányszor invitálták be a jelöltet az M1 műsoraiba.

Az egyik legnagyobb vita akörül tört ki, hogy Márki-Zay Péter küldött volna-e katonákat Ukrajnába. Itt a műsorvezetővel gyakorlatilag elbeszéltek egymás mellett, Lánczi Tamás hevesen bizonygatta, Márki-Zay Péter pedig a Fidesz legnagyobb hazugságának nevezte ezt. Az orosz gázszállítás leállítását illetően is szópárbajjá fajult a vita bontakozott ki, amelynek során a volt jelölt egy Blikk cikkel igyekezett bizonygatni igazát, amire az volt a válasz, hogy azért mert a lap ezt megírja, az még nem feltétlenül igaz. 

A minimálbérről szóló pengeváltás során Lánczi Tamás azt mondta, a hódmezővásárhelyi polgármester egy korábbi kijelentésében benne van a megszüntetés lehetősége is. 

- vágott vissza. Majd később azt is megjegyezte, mennyire bántotta őt a Fidesz lejáratása. – Tisztességes dolog ilyet bárkivel csinálni? Olyan szégyen ez, annyira bánt. Én, aki segíteni akartam az embereknek, ezt kapom vissza. A karaktergyilkosság is gyilkosság – hangsúlyozta. 

Lánczi Tamás érezhetően szerette volna, hogy ha Márki-Zay Péter az ellenzéki pártelnököktől kapott bíráltok miatti sértődöttségében mond olyan dolgokat, amelyek nem hízelgőek a hatpárti szövetség képviselőire nézve, a volt miniszterelnök-jelölt azonban nem ment bele ebbe a játékba.