Ukrajna;Munkáspárt;Thürmer Gyula;

2022-05-01 19:02:00

Thürmer Gyula egy háborúellenes tüntetésen követelte, hogy Ukrajna fejezze be a háborút

A kommunista pártelnök ismét bebizonyította, hogy híveivel együtt egy alternatív dimenzióban él. 

Ukrajnában a Munkáspárt információi szerint fasiszta állam épült, Zelenszkijt kéne megkérni, hogy fejezze be a hadműveleteket, és úgy általában képmutató mindenki, aki bármit is küld segítségül a megtámadott Ukrajnának - mondta el a párt háborúellenes, május 1-jei tüntetésén Thürmer Gyula az Azonnali beszámolója szerint.

A résztvevők a Kodály köröndről vonultak a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti épülete elé. A nyíltan oroszpárti álláspontot képviselő párt rendezvényén nagyjából 150-200 ember vehetett részt, miközben többen EU- és NATO-ellenes transzparenseket tartottak a magasba. 

Thürmer Gyula arról is értekezett, hogy egyedül az arab országoknak és Kínának van szinte esze, amiért nem akarnak amerikai gyarmattá válni. Emellett felhívta arra is a figyelmet, hogy

A pártelnök a gyülekező elején szólt a választási eredményekről is. Úgy értékelt, jelöltjeik azért nem vallottak szégyent, mivel nekik volt programjuk, nem úgy, mint a többieknek. (A portál kommentárja szerint legjobb eredményük is 0,3 százalék volt.)

A rendezvény üde színfoltja volt egy férfi, aki a menet végén egy hangosbeszélőben osztotta meg világpolitikai nézeteit - többek közt azt, hogy Ukrajna elnökét, Volodimir Zelenszkijt a CIA képezte ki, ráadásul zsidó is. Amikor rászólt pár ember, hogy azzal speciel nincs is baj, ha zsidó, kijavította magát, és a továbbiakban a szabadkőműves szót használta.