bíróság;ügyészség;pénzmosás;költségvetési csalás;Simonka György;Magyar Pünkösdi Egyház;

Több mint félmilliárdos költségvetési csalás és pénzmosás a vád a Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének letartóztatott vezetőivel szemben

V. Gy.-t és V. K.-t letartóztatták a Békéscsabai Járásbíróság határozata alapján.

Több mint 500 millió forintra rúg a kár mértéke, amivel a Békés Megyei Főügyészség vádolja a Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének letartóztatott vezetőit. A vádhatóság a Magyar Narancs kérdésére azt közölte, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette, különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétségével gyanúsítja a felekezethez tartozó, békéscsabai központú Közösségi Misszió ügyvezetőit, dr. V. Gy.-t és dr. V. K.-t. Az erről szóló határozatot zárt ülésen hozta meg a Békéscsabai Járásbíróság.

A Gyulai Törvényszék szerint a nyomozás eredetileg nem dr. V. Gy. és dr. V. K. ellen indult meg elsődlegesen, hanem egy bizonyos, eddig nem azonosított K. L. ellen, ennek nyomán kerültek képbe a később letartóztatott missziós vezetők.

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy a parlament által bevett felekezetként elismert szervezet a korrupcióval vádolt fideszes Simonka György gyanús vállalkozását is segítette korábban, majd egyik szervezete 230 millió forintot követelt a politikus idő közben bedőlt cégétől.