iskola;leállás;kompetenciamérés;

2022-05-10 13:38:00

Ez megint nem jött össze, újra leállt a rendszer a kompetenciamérésén

Az online tesztet több iskolában is sikertelennek nyilvánítják.

Kedden újra leállt vagy csak jelentős fennakadásokkal működött az online rendszer az általános iskolák 8. osztályai számára megrendezett országos természetismeret és idegen nyelv kompetenciamérésen – értesült a Népszava.

Az egész eleve kudarccal kezdődött, a 4x45 perces tesztből csak az első kettőt tudták megtartani, de az első 45 perces teszt alatt is összesen csak 10 percen át tudták használni a diákok a rendszert, a maradék időben a felületet újra és újra frissítgetniük kellett. Az idegennyelvi kompetenciamérésre sok helyen már sort sem kerítettek, és jelezték, hogy az online tesztet több iskolában is sikertelennek nyilvánítják. Jövő héten fogják megismételni.

A hétfői kompetenciamérés többé-kevésbe fennakadások nélkül zajlott az iskolában a két tárgyból.

Ez nem az első alkalom, hogy a rendszer lefagy és megszakítja a kapcsolatot a diákokkal, legutóbb április 20-i cikkünkben írtunk arról, hogy már a tesztüzem sem jött össze hibák nélkül, utána pedig élesben sem ment minden rendben. Voltak, akik újból be tudtak jelentkezni, de a rendszerhiba többször is megismétlődött, a feladatok megoldására szánt idő kárára.