Varga Judit;Európai Unió;szerződések;módosítás;

2022-05-12 21:49:00

Varga Judit szerint mi magyarok vagyunk Európa lelkiismerete

Azt igazságügyi miniszter a Polgári Magyarországért Alapítvány konferenciáján úgy jellemezte a saját kormányát, hogy az az unióban a „demokráciák demokráciáját” akarja építeni.

A magyarok erős Magyarországot akarnak egy erős Európai Unióban – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a „Quo vadis, Európa? – nemzetek Európája és a magyar érdek” című konferencián csütörtökön.

A Polgári Magyarországért Alapítvány szervezte rendezvényen szembe állította egymással hazánkat és az EU-t, s azt fejtegette, hogy szerinte öncéllá fajult az integráció. Javaslattal is előállt, szerinte 

A tárcavezető a részletekről nem beszélt, csak annyit mondott, hogy álláspontját, amit „terápiás javaslatnak” nevezett, a kormánynak is ajánlani fogja. Előadásában visszatérő elem volt a „brüsszelezés”, és olyan sommás megállapításokat tett, mint, hogy „az EU ma tagadja hagyományos értékeit, jobban értékeli az idegen kultúrákat”. Bár Bár Magyarország 2004 óta tagja az uniónak, Varga Judit a szembenállást erősítette a következő ellentétpárokkal:

A miniszteri előadásban az uniós korholást a kormány dicséretével váltogatta, utóbbiak között emlegetve a „zsidó-keresztény gyökereket”,  a „család, nemzet, egyház” természetes közösségeit, s úgy fogalmazott, hogy „mi vagyunk Európa lelkiismerete”. Ennek jegyében kell szerinte nemet mondani az európai birodalomra, rögzíteni kell a tagállamok azon jogát, hogy „alkotmányos identitásuk védelmére” hivatkozhassanak, s szerinte „fontosnak tartják az emberek azt is, hogy a döntéseket a megválasztott vezetők hozzák meg, ne pedig nem kormányzati szervezetek”, vagyis az úgynevezett NGO-k, magyarul a civilek.