Veres Margit;börtönbüntetés;Völner Pál;elhalasztás;uniós források;

2022-05-13 07:47:00

Nemhogy börtönbe nem megy a korrupció miatt elítélt volt polgármester, de dőlnek hozzá az uniós milliók

A szintén korrupcióval gyanúsított Völner Pál intézte a halasztást Balmazújváros egykori vezetőjének, Veres Margitnak.

Több mint 8,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást vett fel Veres Margit volt balmazújvárosi polgármester azóta, hogy 2018-ban 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték vesztegetés elfogadása miatt – írja a 24.hu. Kiemelték: a 2018-ban öt év börtönre ítélt volt balmazújvárosi polgármester büntetésének elhalasztását Völner Pál korrupcióval gyanúsított volt államtitkár rendelte el.

Veres Margit az ellene hozott jogerős bírósági ítélet ellenére négy éve nem vonult börtönbe, mert kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz, amelynek elbírálását szabadlábon várhatja ki. A most leköszönt államfő, Áder János négy év alatt sem hozott döntést a volt polgármester ügyében - utódját, Novák Katalint sem köti semmilyen határidő -, aki azóta céget alapított, és egymás után veszi fel az európai uniós vissza nem térítendő agrártámogatásokat.

Az egykori városvezető a Magyar Államkincstár nyilvántartása szerint gazdálkodóként tevékenykedik, és többek közt terület alapú támogatásokat kapott, valamint ipari zöldségnövény termesztésre és zöldítésre kérelmezett és kapott EU-s pénzeket, összesen 8,5 millió forintot meghaladó értékben.

A portál megjegyezte, Veres Margit gyakran nyilvános eseményeken is aktívan részt vesz, fideszes képviselőkkel mutatkozik, sőt egy székelyföldi politikusok focimeccsén is részt vett, akárcsak Kövér László házelnök.