nemzetbiztonsági szolgálat;Rogán Antal;Dömötör Csaba;

2022-05-13 15:45:00

Meg akarják őrizni az ország békéjét és biztonságát, ezért Rogán Antalra bízzák a polgári titkosszolgálatokat

Jobb helyre aligha kerülhettek volna.

Közleményt juttatott el az Országos Sajtószolgálathoz Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, amiben megindokolta, miért lesz remek, ha a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumhoz kerülnek a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok.

Az érvelés úgy hangzik:

A közlemény hozzátette, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok felügyeletét Papp Károly látja majd el államtitkári rangban. A szerkezeti változás hatékonyan segíti majd Orbán Viktor kormányfőt abban, hogy minden fórumon érvényesítse a béke és biztonság megőrzését célzó kormányzati szándékot - állította Dömötör Csaba.

Az államtitkár úgy gondolja, a miniszterelnök „munkaszervezetének erősítése” megfelel a nemzetközi gyakorlatoknak is, majd azt fejtegette, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok számos uniós országban tartoznak a kormányfők és a kancelláriaminisztériumok szervezeti rendjébe. A nemzetbiztonsági szolgálatok hatásköreit és működési rendjét a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló sarkalatos törvény „továbbra is szigorúan meghatározza” - zárta sorait Dömötör Csaba.