Orbán Viktor;liberálisok;

2022-05-19 12:17:00

Orbán Viktor megadta a liberális baloldal feletti diadal receptjét

A miniszterelnök mondandójából az is kiderült, hogy „hasznos állatfajnak” tartja Habony Árpádot. 

Mi magyarok most joggal érezzük úgy, hogy szavaink mögött van fedezet - jelentette ki Orbán Viktor az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) közös rendezvényén, a CPAC Hungaryn.

A miniszterelnök a progresszív liberálisok közéleti dominanciáját nevezte a legnagyobb bajnak. Ezt idehaza már sikerült legyűrni, de Amerikában még így van jelenleg is. Magyarország az a laboratórium, ahol ezt kikísérletezték. Most tavasszal megkaptuk a negyedik dózist, a beteg meggyógyult - tette közhírré. A siker receptjének 12 pontja van. 

Orbán Viktor azzal zárta beszédét, hogy a progresszívek az egész nyugati civilizációt fenyegetik. 

Ugyanazok az ellenfelek: Soros György és az általa kitartott emberek, a nyílt társadalom propagálói. Azt hangoztatta, 2024 sorsdöntő választás lesz Amerikában (kongresszusi és elnöki választás), Európában pedig EP-választások. Mindkettőre szükség van, egyik sincs a kezünkben. Nincs csodafegyver, csak meló van - fogalmazott. 

A CPAC Hungaryt eredetileg március 25-26-án, egy héttel az április 3-i parlamenti választás előtt tartották volna, de ez meghiúsult, miután Oroszország február 24-én lerohanta Ukrajnát. A konferencia sztárfellépőjének Donald Trump volt amerikai elnököt szánták, , de ő végül nem jött el. 

A Conservative Political Action Conference (CPAC) az amerikai republikánusok seregszemléje. 1974 óta tartják meg, az amerikai rendezvényen mindegyik hivatalban lévő republikánus elnök részt vett Ronald Reagantől Donald Trumpig.