egészségügy;államtitkár;belügyminiszterium;

Takács Péter lehet az új egészségügyért felelős államtitkár

A 43 éves orvos az államigazgatásban is gyakorlatot szerzett korábban. 

Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese lehet az egészségügyért felelős államtitkár a területet felügyelő Belügyminisztériumban – írja a Medicalonline.

A portál felidézi , hogy Takács Péter egy évig vezette az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőt megbízott főigazgatóként. Az intézménynek korábban, 2015-2017 között finanszírozási osztályvezetője és járóbeteg-ellátási igazgatója is volt.

A 43 éves orvos végzettségű szakember az államigazgatásban is gyakorlatot szerzett korábban. 2012 és 2015 között a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetben (GYEMSZI) egészségügyi szakreferensként, majd az intézmény jogutódjánál, az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál (ÁEEK) orvosszakmai tanácsadóként és megbízott térségi igazgatójaként tevékenykedett. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségpolitikai főosztályvezetője volt 2017 és 2019 között.

Erről a munkáról már a Szent János kórház főigazgatójaként a Hegyvidék című lapnak 2019-ben azt nyilatkozta: – Főigazgatói kinevezésem előtt az Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgoztam, ahol másfél évig hozzám tartozott az egészségpolitikai kommunikáció, az általam vezetett főosztály lektorálta, vagy adta a szakmai választ a sajtómegkeresésekre. Ugyanebben az interjúban úgy fogalmazott: „ahhoz, hogy az ember valahol megállja a helyét, kellő alázattal és elkötelezettséggel kell hozzáállnia a rá bízott feladathoz.”

Mint azt lapunk is megírta: hosszas castingolás előzte meg az államtitkár kiválasztását.