Pikó András;Momentum;Bősz Anett;Demokratikus Koalíció;Momentum;

2022-05-25 12:54:00

Pikó András: tartózkodtam volna Bősz Anett megválasztásánál

A politikus ugyanakkor reméli, hogy a tárgyalóasztalnál születik megoldás a vitás kérdésekben. 

„A fővárosi Momentum frakció párton kívüli tagjaként a pártok konfliktusa nem az én konfliktusom és ügyem, szemben azokkal a fontos, döntésre váró kérdésekkel, melyekről nem tudtunk ma határozni. A zsarolás, a politikai kiszorítósdi és pozíciószerzés és az ezt szolgáló taktikázás nem szolgálja az ellenzék közös munkáját, nem érdeke a választóinknak és ellehetetlenítheti azt a konstruktív partnerséget, amelyre április 3-a után a fővárosban mindennél nagyobb szükség lenne” - írta kedd délelőtt közösségi oldalán a VIII. kerület polgármestere.

Pikó András azt követően nyilvánult meg, hogy elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése, mivel egymás torkának ugrott a DK és a Momentum Bősz Anett főpolgármester-helyettesi jelöltsége miatt. Karácsony Gergely főpolgármester a kialakult konfliktus mélyítését kerülendő nem kívánta kommentálni a két párt vitáját, de nagyon bízik benne, hogy mihamarabb dűlőre jutnak.

Józsefváros vezetője azt hangoztatta, mihamarabb a tárgyalóasztalnál, a választóik és a főváros iránt érzett felelősséggel kell megtalálniuk az érintett pártoknak a vitás kérdésekre a megoldásokat.