Silvio Berlusconi;Olaszország;vesztegetés;

2022-05-25 21:09:00

Hat év börtönt kért az ügyészség Silvio Berlusconira, amiért tanúkat vesztegetett meg az unga-bunga perben

Valahogy sosem akarnak véget érni az eljárások a 85 éves exkormányfő ellen. 

A milánói vádhatóság hat év letöltendő börtönbüntetést kért Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökre, mivel szerintük tanúkat vesztegetett meg egy 2013-as, kiskorúakkal kapcsolatos prostitúciós ügyben – írja a Reuters.

A politikust azzal vádolják, pénzt adott 24 embernek, akiktől azt várta el, hazudjanak arról, fizetett-e egy éjszakai klub marokkói táncosnőjének, Karima El Mahrougnak, hogy az akkor 17 éves nő szexuális szolgáltatást nyújtson neki. Az olasz törvények értelmében ez bűncselekménynek számít. Az úgynevezett unga-bunga partik körül kialakult botrány nagyban hozzájárult Berlusconi 2011-es miniszterelnöki bukásához. A már említett eljárásban Berlusconit, a jobbközép Forza Italia párt vezetőjét végül felmentették és a későbbi, vesztegetés miatt indult perben is ártatlannak vallotta magát. 

Ügyvédjét nem lepte meg a vádhatóság indítványa, ugyanakkor bízik ügyfele felmentésében, mivel úgy gondolja, nem történt bűncselekmény. További 27 másik vádlottra egy és hat év közötti szabadságvesztést kértek. Köztük van a marokkói táncosnő is, akit öt évig tartanának rács mögött, mondván, kenőpénzt fogadott el a kedvező vallomásáért cserébe. 

A büntetőeljárás még 2017-ben indult, a következő tárgyalási nap júniusban lesz, ítélet legkorábban szeptember végén várható.