Ryanair;Magyar Nemzet;extraprofit;

Cáfolja a Ryanair a Magyar Nemzetet: alig váltják vissza a légitársaság jegyeit

A fapados cég egyebek mellett azt közölte, hogy Nagy Mártonnak bocsánatot kellene kérnie az idióta pluszadó miatt. 

A Magyar Nemzet állításai hamisak és egyértelműen kitaláltak – erősítette meg a Népszavának is a Ryanair sajtóosztálya 24.hu kérdésére adott válaszát.

A portál azt követően kereste meg a céget, hogy a fideszes propagandakiadványban csütörtökön megjelent, hogy „a már kifizetett júliusi jegyek hatvan százalékát a cég által megadott csütörtöki határidőig az utasok lemondták, azaz inkább visszakérik az eredeti árat”. 

A Ryanair azonban jelezte, hogy a július 1. után Ryanairrel utazóknak kevesebb mint 3 százaléka élt azzal a lehetőséggel, hogy lemondja a jegyét az eredeti ár visszatérítése mellett. Egyúttal hozzátették, hogy a lemondott helyek most újból megvásárolhatóak lesznek a magyarok számára. 

„97 százalék úgy döntött, hogy kifizeti Nagy Márton veszteséges légitársaságokra is kivetett idióta extraprofitadóját (...) Nagy miniszter úrnak most bocsánatot kell kérnie azoktól a magyar családoktól, akiknek az idióta pluszadó miatt magasabb árakat kell fizetni”

- olvasható a reakcióban.

A magyar kormány és a fapados cég már napok óta a nyilvánosságban vív szócsatát egymással az extraprofitadó miatt. A vezérigazgató többször idiótának nevezte a közterhet, mire Gulyás Gergely ezt kocsmai stílusnak minősítette, s mindenkinek azt tanácsolta, utazzon inkább a versenytársakkal.