Szijjártó Péter;Eximbank;támogatás;

2022-06-24 09:03:00

Hatmillió forintos támogatást kapott Szijjártó Péter feleségének munkatársa a Szijjártó Péter felügyelte Eximbanktól

Lehajolnak az apróért is. 

Hatmillió forintos támogatást kapott a Magyar Export-Import Banktól (Eximbank) egy „italszolgáltatás” főtevékenységű, 12 éve létező fővárosi családi vállalkozás, a Mery and Márta Kft. 

A cég egyik tulajdonosa tavaly december óta a család egy fiatalabb tagja is, Szabó Laura, aki a korábban az állami média és a Mol által is támogatott Együtt az Autistákért Alapítványnak dolgozik. Utóbbi szervezetnek a kuratóriumi elnöke az Eximbank csoportot a támogatásosztás idején még felügyelő Szijjártó Péter miniszter felesége, Szijjártó-Nagy Szilvia volt – írja a hvg.hu.

Az idei támogatási listán a legnagyobb összeggel, 28 millióval szerepel továbbá az YBCN Kft., amely egy tavaly nyáron alakult, főtevékenységét tekintve „éttermi, mozgó vendéglátással” foglalkozó budapesti cég, amelynek az első néhány hónapban a már említett Szabó Laura volt az ügyvezetője, résztulajdonosa pedig az első néhány hónapban Gubcsó Balázs volt. Ő szintén a Szijjártó felesége által vezetett Együtt az Autistákért Alapítványnál dolgozik, bár tény, hogy amikor az YBCN idén az Eximbank-támogatást kapta, már Gubcsó Balázs és Szabó Laura sem volt a cégben.