OMV;hatósági ár;szigorítás;MOL;

2022-06-24 15:26:00

Szigorít az OMV is, maximum 50 litert lehet tankolni hatósági áron

A kannába, hordóba tankolt üzemanyagért pedig piaci árat számítanak fel.

Gépjárművenként legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolható hatósági áron az OMV kutakon, a kannába, hordóba tankolt üzemanyagért pedig piaci árat számítanak fel péntektől - közölte honlapján az OMV. Bejelentették azt is, hogy a 7,5 tonna feletti járművek (tehergépjárművek, kamionok, buszok) és a 3,5 tonna feletti külföldi rendszámú járművek kizárólag a nagynyomású kútoszlopoknál tankolhatnak, piaci áron.

Honlapjukon emlékeztettek, a vonatkozó kormányrendelettel összhangban az állomások mellett látható „totem” kijelzőjén a továbbiakban is a kedvezményes ár jelenik meg, de a kútoszlopok kijelzőjén a piaci ár látható majd, ebből kapnak kedvezményt a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező járművet tankoló vásárlók. 

A hatósági áras 50 liter maximum alól a OMV MaxxMotion Super 100plus és OMV MaxxMotion Diesel üzemanyagok kivételt jelentenek. Az olajtársaság arról is döntött, hogy a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet szerinti segédmotoros kerékpárok továbbra is hatósági áron jogosultak tankolni.

Az OMV továbbá arra is figyelmeztetett, hogy amennyiben a töltőállomás személyzete számára bizonytalan a gépjármű kategóriája, úgy a kutak munkatársai kérhetik annak sofőrjétől, hogy mutassa meg a jármű forgalmi engedélyét. Amennyiben a sofőr nem működik közre, úgy nem adják számára hatósági áron az üzemanyagot.

Amint arról lapunk is beszámolt, a Molnál ugyancsak szigorítás lépett életbe, az eddigi 100 liter helyett mostantól a normál kútoszlopon maximum 50 liter üzemanyagot lehet egyszerre tankolni. A korlátozás a cégnél nemcsak a hatósági áras, hanem az összes üzemanyagra vonatkozik, a döntést a magyar olajtársaság a vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolta.