időközi önkormányzati választás;Karácsony Gergely;

2022-06-26 23:17:00

Karácsony Gergely: Csalódást keltő eredmény, kár lenne tagadni

A főpolgármester úgy véli, az ellenzéki szavazók távolmaradásukkal büntették az ellenzéki pártokat azért a teljesítményért, amit április 3-a óta produkálnak.

Két egyéni önkormányzati képviselői mandátumot elveszítettek az ellenzéki pártok a mai választáson, csak Újpesten sikerült győzni, a VII. és a VIII. kerületben a Fidesz elhódította a képviselői helyet a kerületi képviselőtestületben. És még Szegeden is fölényesen nyert a fideszes jelölt - írja Facebook-bejegyzésében a főpolgármester.

Csalódást keltő eredmény, kár lenne tagadni, nem is szabad és nincs is mit szépíteni ezen - értékelt Karácsony Gergely. A budapesti körzetekben a választói részvétel két helyen még a 20 százaléknak is alatta maradt, a másik két körzetben is csak leheletnyivel volt több. Így talán nem elhamarkodott elemzés kijelenteni:

„Megüzenték, hogy ez az április 3-a óta bemutatott „melyikünk a legnagyobb kicsi” játék nem vezet sehova. Megüzenték, hogy nem vezet sehova az az ellenzéki hozzáállás, hogy „ha a Fideszt nem tudjuk legyőzni, hát győzzük le egymást”. A választók megüzenték: ébresztő! Ideje hát felébredni és szembesülni az üzenettel, mert erre a politikai teljesítményre nem mehetnek rá a szabadság utolsó „kis körei”, az önkormányzatok, a szabad városok, a szabad kerületek. Még nem késő…” - tette hozzá.

Gratulálok az Újpesten nyertes Vasvári Lászlónak, és minden megválasztott önkormányzati képviselőnek! - zárta bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester.