Oroszország;bevásárlóközpont;Ukrajna;orosz-ukrán háború;rakétacsapás ;

2022-06-27 18:17:00

Orosz rakétacsapás ért egy bevásárlóközpontot Kremencsukban, legalább 13 ember meghalt, 40-en megsérültek (videó)

A város messze a harcok sújtotta térségtől helyezkedik el. Egyelőre előzetes adatokról van szó, így félő, hogy az áldozatok száma nőni fog.

Orosz rakétacsapás ért egy bevásárlóközpontot a Poltava megyei Kremencsukban, Ukrajna középső részén, legalább 13 ember meghalt, 40 megsebesült – derül ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és a hatóságok beszámolójából.

Dmitro Lunyinnak, a Poltava megyei állami közigazgatás vezetőjének Telegram-bejegyzéseiből kiderül, hogy a támadásban legalább

A sebesültek közül 21 embert kellett kórházba szállítani, hatan közülük súlyos állapotban vannak. A mentősök 29 embert láttak el a helyszínen, köztük két gyereket.

A tűzoltók és a mentősök folytatják a munkát.

A poltavai kormányzó először 10 halottról adott hírt, ám később közölte, hogy a halálos áldozatok száma 13-ra nőtt, és hozzátette, a végleges számadatokról még korai beszélni.

Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda vezetőhelyettese korábban legalább két halottról és 20 sebesültről - köztük kilenc súlyosról - számolt be.

Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat Facebook-beszámolója szerint a tűz több mint

továbbá a helyszínre tart az ukrán állami vasúttársaság (Ukrzaliznicja) tűzoltóvonata is.

Vitalij Maleckij polgármester tájékoztatása szerint a rakéta egy nagyon zsúfolt helyszínen csapódott be, olyan helyen, amelynek semmi köze az országban zajló harci cselekményekhez.

Az ukrán elnök beszámolója szerint a bevásárlóközpontban

Zelenszkij felhívta a figyelmet arra, hogy a térségben semmiféle katonai vagy egyéb olyan célpont sem található, amely veszélyt jelentene az orosz hadseregre.