Oroszország;szankciók;kitiltás;Jill Biden;Francis Fukuyama;Dmitrij Peszkov;orosz-ukrán háború;Ukrajna;Volodimir Zelenszkij;

2022-06-28 15:43:00

Hiába ért véget a történelem, Francis Fukuyamát kitiltották Oroszországból

Rajta kívül még 24-en kerültek orosz szankciós listára, köztük Jill Biden és Ashley Biden, Joe Biden felesége és lánya. A Kreml eközben közölte, Oroszország akkor hagy fel az invázióval, ha Ukrajna megadja magát.

25 fős szankciós listát tett közzé az orosz külügyminisztérium, amelyet egyebek között azzal indokoltak, hogy az az orosz politikai és közéleti személyiségek elleni egyre erősödő amerikai szankciókra adott válaszlépés.

Az orosz külügy megfogalmazása szerint a szankciók a russzofóbnak tartott politikai irányvonal meghatározásáért felelős amerikai személyeket érintik, valamint Joe Biden amerikai elnök családját. Így például szankciós listára került Jill Biden, az elnök felesége, valamint Ashley Biden, az elnök lánya is, ugyanakkor a többi név között is akadnak érdekesek, például Francis Fukuyama író, filozófus, aki legfőképp az 1992-ben megjelent, A történelem vége és az utolsó ember című művével lett ismert.

Mindeközben Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, Oroszország azonnal felhagy az inváziójával, mihelyt Ukrajna megadja magát. Hozzátette, Kijevnek eleget kell tennie Moszkva követeléseinek - írja az orosz állami TASZSZ hírügynökség nyomán a Moscow Times.

Peszkov nyilatkozata Volodimir Zelenszkij ukrán elnök G7-csúcstalálkozón elmondott beszédére reagált, ahol a Nyugatot arra sürgette, hogy segítsen Ukrajnának befejezni a háborút a tél beállta előtt. A Kreml szóvivője közölte, Oroszországnak nincs kitűzött időrendje arra vonatkozóan, hogy mikor fejezi be a „különleges katonai műveletet”.