raktártűz;Zugló;Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság;

2022-07-05 08:32:00

Videón a Zuglóban kigyulladt raktár oltása

A két raktárépületből harminchárom embert menekítettek ki, egy dolgozót enyhe füstmérgezéssel a mentők kórházba szállítottak.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, egy háromezer négyzetméteres, földszintes raktárban keletkezett tűz tegnap délután. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az épület ezerötszáz négyzetméteres tetőszerkezete, több raktára és műhelye lángolt Budapesten, a Tatai utcában. A tűz oltásához hatvan fővárosi hivatásos tűzoltó, valamint a fóti, a rózsadombi, a zuglói, a gyáli és az újpesti önkéntesek vonultak.

Több gázpalackot is kivittek az ingatlanból. Az épületet az omlásveszély miatt belülről nem lehetett oltani, ezért a tűzoltók kívülről, tizenkét vízsugárral és három létrasugárral oltották a lángokat.

A munkát a rekkenő hőség is nehezítette. A két raktárépületből harminchárom embert menekítettek ki, ők hazamentek. Egy dolgozót enyhe füstmérgezéssel a mentők kórházba szállítottak. A katasztrófavédelmi mobil labor mérésekkel ellenőrizte a levegő összetételét a környéken.

A körülményeket tűzvizsgálati eljárás tisztázza.

Videó: FKI Videóstúdió