Barcelona;lopás;

2022-07-05 21:00:00

József a Keleti pályaudvaron akarta elsózni a katalán sztárfocista lopott mezét

Pénz helyett azonban bilincset kapott az orgazda. 

Izgatottan várt vásárlóira R. József a Keleti pályaudvaron június 29-én, hogy a túladhasson a korábbi Barcelona focista, Charles Puyol dedikált mezén. 

A több százezer forint helyett azonban a vásárlók bilinccsel érkeztek a találkozóra; a zuglói nyomozók elfogták a férfit, a felbecsülhetetlen eszmei értékű mezt pedig lefoglalták. Az ügy még idén június 10-én indult, amikor egy sportszergyártó cég képviselője tett feljelentést 2022. június 10-én, mert a Puskás Arénában akkor még ismeretlen elkövetők az egyik Skybox helyiségből elloptak egy dedikált mezt, amiben korábban az ikonikus spanyol sztár játszott. 

A nyomozók két héttel később olyan információhoz jutottak, hogy egy férfi az egyik internetes hirdetőoldalon több százezer forintért árult egy mezt, amely teljes mértékben egyezett az ellopott darabbal. A rendőrök felvették a kapcsolatot a hirdetővel, majd miután rábólintottak a vételárra, a Keleti pályaudvarra beszéltek meg vele egy találkozót, ahol elfogták. A rendőrök a férfi elfogását követően azonosították két társát is, akikről kiderült, hogy R. Józseffel együtt vállaltak takarítói munkákat az arénában. A zuglói rendőrök Cs. Norbertet és K. Róbertet egy nappal később kézre kerítették és elfogták. A három gyanúsított közül a zuglói nyomozók R. Józsefet pénzmosás bűntett, míg Cs. Norbertet és K. Róbertet lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A mezt a rendőrök visszaadták jogos tulajdonosának - zárul a rendőrség közlése.