Ferencváros;ellenzék;Baranyi Krisztina;

Baranyi Krisztina: az ellenzék egyetlen ügyet sem visz végig, azokat különösen nem szereti, amikhez sok energia szükséges

Ferencváros polgármestere úgy látja, az időközi választások eredményéből is az látszik, hogy az ellenzéki szavazók elfordultak az összefogás pártjaitól.

„Ha a teljes ellenzék azt mondja, hogy a pártirányított fideszes propagandasajtó a legfőbb oka a kétharmadnak, akkor hogy lehet az, hogy mi nem tiszteljük a sajtószabadságot, és leváltjuk a szakmai grémium által kiválasztott főszerkesztőt? Ezért terjesztettem be hivatalba lépésem óta először polgármesteri vétót. Azt szeretném, hogy Vágvölgyi B. Andrást helyezzék vissza a pozíciójába” - jelentette ki a hvg 360-on megjelent interjújában a IX. kerület polgármestere, azzal kapcsolatban, hogy leváltották a helyi újság főszerkesztőjét.

Baranyi Krisztina jelezte, neki is lennének ötletei, mitől lehetne jobb a lap, de ezeket szigorúan magában tartja. Ettől csak akkor térnék el, ha azt tapasztalnám, hogy az újságot párt- vagy más hatalmi központokban szerkesztik. Nem a helyi politikusoknak kell tetszenie egy lapnak. A választó nem annak alapján szavaz valakire, hogy látja a helyi újságban, amint adományt visz az óvodának. Engem úgy választottak meg csaknem 60 százalékos többséggel polgármesternek, hogy képviselőként egyszer sem írták le a nevem a helyi lapban - jelentette ki.

A politikus azt hangoztatta. „az a működés rombolja az ellenzék tekintélyét, hogy tapasztalat, szakismeret nélküli pártkatonákat nevezünk ki az önkormányzati cégek élére, egymás között lebol­tolva” - itt alighanem arra utalt, hogy a DK országgyűlési képviselőjének, Kálmán Olga férje lett a helyi lap ügyvezetője. 

Majd később azzal folytatta, hogy a szavazók azért fordultak el az ellenzéktől a választások után, mert ugyanazt a közleménypolitizálást folytatja, amit korábban, mintha nem is született volna meg a negyedik kétharmad. 

„Az ellenzék egyetlen ügyet sem visz végig, azokat különösen nem szereti, amikhez sok energia szükséges. A ferencvárosi ukrajnai segélykoncerten nem jelent meg egyetlen, még helyi politikus sem. Az időközi választások eredményéből is az látszik, hogy az ellenzéki szavazók elfordultak az összefogás pártjaitól”

- fogalmazott. 

A megoldást abban látja, hogy a közösség érdemleges kérdéseire kell érdemleges válaszokat adni, majd küzdeni kell azok érvényesítéséért. Az EU-hoz és az Oroszországhoz fűződő viszony tisztázásáért, Ukrajna valódi támogatásáért, az elszegényedés és a klímakatasztrófa megállításáért, az igazságosabb adókulcsokért és az infláció letöréséért, a tömeges kivándorlás és a munkaerőhiány mérsékléséért, a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítéséért. Ez a feladat - jegyezte meg.