röszkei határátkelőhely;határátkelőhely;várakozás;

2022-07-31 11:36:00

Órákat kell várakozni a röszkei határátkelőhelyen

A személygépkocsival utazóknak négy, az autóbusszal utazóknak kettő órát kell várniuk az autópálya-határátkelőhely mindkét irányában.

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások és a nyaralók miatt több órát kell várakozni vasárnap délelőtt a röszkei határátkelőhelyeken – közölte a rendőrség honlapján.

A Szerbiából személygépkocsival érkezőknek vagy oda tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen mindkét irányba négy, az autóbusszal utazóknak kettő órát kell várniuk. A röszkei közúti átkelőnél mindkét irányba háromórás a várakozás, ahogy az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen is.

A tiszaszigeti határátkelőhelyen a kilépő oldalon egy-, a belépőn félórás a sor, a kübekházi átkelőnél mindkét irányba fél órát kell várakozni.

A személygépkocsival Romániába utazóknak kettő, az onnan érkezőknek egy órát kell várakozniuk a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, illetve a nagylaki közúti átkelőnél. A gyorsabb határátlépés érdekében itt az autósok választhatják az egész nap működő kiszombori közúti határátkelőhelyet, ahol a belépő oldalon egyórás a várakozás.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.