USA;Vlagyimir Putyin;szankciók;szerető;amerikai pénzügyminisztérium;orosz-ukrán háború;

2022-08-03 13:20:00

Szankciókkal sújtotta az Egyesült Államok Vlagyimir Putyin állítólagos szeretőjét

Alina Kabajeva vagyonát befagyasztották és megtiltották az amerikaiaknak, hogy üzleteljenek vele.

Szankciókkal sújtotta az amerikai pénzügyminisztérium Alina Kabajevát, Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólagos szeretőjét az Ukrajna elleni orosz invázióval összefüggésben – írja a The Guardian.

A döntés értelmében befagyasztották a 39 éves nő Egyesült Államokban lévő vagyonát, és megtiltották az amerikaiaknak, hogy üzleteljenek vele.

A portál emlékeztet arra, hogy májusban az Egyesült Királyság is büntetőintézkedésekkel sújtotta Alina Kabajevát, aki egyébként az Oroszország legnagyobb, magántulajdonban lévő médiavállalatának, a New Media Groupnak az elnöke.

A nyugati országok gazdasági büntetőintézkedésekkel sújtották Putyin szövetségeseit és szeretteit azután, hogy az orosz elnök Ukrajna inváziója mellett döntött.

A Kreml mindig is tagadta, hogy Putyin – aki elvált – romantikus kapcsolatban lenne Kabajevával, de a szivárgó információk szerint szerint két gyermekükk is van.. A portál megjegyzi, hogy 2008-ban tisztázatlan okokból bezártak egy moszkvai lapot nem sokkal azután, hogy Putyin és Kabajeva kapcsolatáról cikkezett, úgy, hogy az orosz elnök ekkoriban még házas volt.

Az eredetileg üzbég származású Alina Kabajeva a 2004-es athéni olimpián aranyat szerzett ritmikus sportgimnasztikában, később pedig hat évig volt a Putyinhoz köthető Egységes Oroszország kormánypárt törvényhozója. Ezt követően 2014-ben átvette a legnagyobb orosz médiakonglomerátumnak számító Nemzeti Médiacsoport irányítását, mindössze talkshow-vezetői tapasztalattal.