Gréczy Zsolt;Márki-Zay Péter;gyurcsányozás;Demokratikus Koalíció;

2022-08-05 13:49:00

Gréczy Zsolt Márki-Zay Péterről: a bajban levő Orbán aktiválta alvó ügynökét

Tovább folytatódik az üzengetés a hatpárti ellenzék miniszterelnök-jelöltje és a DK közt. Most épp egy összeesküvés-elmélet bukkant fel a rivalizálásban. 

„Minden idők legnagyobb fideszes kétharmadának felelőse, Márki-Zay Péter ismét posztolt. Mondhatnám, hogy elrendezik a kommentelők: a hozzászólások 90 százaléka elküldi a fenébe” - írta péntek délelőtt Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Gréczy Zsolt megjegyezte, az az ember szólal meg újra, aki anno, áprilisban is kokárdát viselt, mert ezt kérte Orbán. Az az ember szólal meg újra, akinek a 2022-es kampányban minden mondata a Fideszt szolgálta, mintha valami megrendelést teljesített volna. Az az ember szólal meg újra, aki a neki köszönhető brutális vereség után már felajánlkozott Orbánnak, hogy tessék őt használni. Az az ember szólal meg újra, aki Lázár Jánossal fotózkodva jelezte: készen áll az együttműködésre.

A politikus jelezte, még ezt is elengedné a füle mellett, de amikor „ez az ember” arról beszél, hogy Gyurcsány Ferenc tartotta hatalomban Polt Pétert, „akkor ki kell mondani: elég volt.” Mindezt azért gondolja, mert „ez az ember hivatalosan is Orbán-rajongó volt”, amikor a Polt Péter féle ügyészség meggyanúsította a volt miniszterelnököt. „Ez az ember nyilván nem látott ki a kredencre kitett Orbán-fotó mögül”, amikor a kihallgatás idején tüntetés volt az ügyészség épülete előtt. A képviselő megítélése szerint a tömeg, a tüntetés ereje, és Gyurcsány Ferenc, a kihallgatáson elmondott „vádbeszéde” kényszerítette meghátrálásra az ügyészséget. Egy Orbán-hívő az Orbán-rezsim legádázabb ellenfelét Orbánnal összejátszással vádolja? Finoman szólva hiteltelen, komolyan fogalmazva: gyalázatos - vélekedett.

- vonta le a konzekvenciát Gréczy Zsolt.