BKK;forgalmi változások;M3-as metró;

2022-08-05 16:40:00

Augusztus 15-től újra jár az M3-as metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között

Igaz, csak hétköznap nappal. A metró a Nagyvárad téren továbbra sem áll meg.

Augusztus 15-től újra jár az M3-as metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között – erről számolt be közleményében a BKK.

A Kálvin tértől Újpest felé továbbra is metrópótló busszal lehet utazni.

A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, a tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, a belváros és a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől pedig gyalog vagy MOL Bubival közelíthető meg.

Ezenkívül augusztus 13. és 16. között pótlóbusz jár az újpesti szakaszon is. Az augusztus 13-i és 14-i hétvégén a metró nem jár, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között metrópótló busszal lehet utazni.

Augusztus 17-től a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között, illetve hétköznap nappal Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között is jár a metró. Hétköznap esténként és hétvégén Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbuszok járnak.

A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.

Ezenkívül továbbra is közlekednek az észak-pesti és dél-pesti térségből a metrót elkerülő, alternatív eljutást biztosító járatok.

A BKK az utazás megtervezéséhez ajánlja a BudapestGO alkalmazás használatát.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az M3-as metró felújítása 2023 tavaszára fejeződik be, kicsit több mint fél év múlva pedig újra a teljes vonalon járnak a szerelvények az ország legforgalmasabb vasútvonalán.