Dmitrij Medvegyev;katonai bázis;baki;

Dmitrij Medvegyev belenézett egy távcsőbe, és megfigyelte a nagy, felülmúlhatatlan semmit

Fordítva tartotta szegény. 

A hvg.hu vett észre az MTI Fotóbankjában közzétett képek között egy különös darabot, amely Dmitrij Medvegyev volt orosz elnöknek, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettesének és a kormányzó Egységes Oroszország párt elnökének látogatását örökíti meg az Orenburgi területen lévő Tock katonai bázison.

A fotón a politikus egy távcsőben néz a horizont felé, azaz hogy csak nézne, mert kétséges, hogy mit figyel vele éppen, sikerült ugyanis a felső részével lefelé tartania az eszközt, így aztán a távcsőhöz gumipánttal rögzített lencsevédők pont belelógnak a látótérbe. Ha helyesen fogta volna, akkor a lencsevédők nem takarták volna el a kilátást, és akár még láthatott is volna valamit. Igaz, a főnökétől, Vlagyimir Putyintól eltérően ő soha nem volt KGB-ügynök. 

A hvg.hu felidézi, hogy hasonló baki Magyarországon is előfordult már, még 2014-ben Hende Csaba akkori honvédelmi miniszter kémlelte a látóhatárt Orbán Viktor társaságában egy hadgyakorlaton Öskün úgy, hogy a tárcavezető nem vette le a lencsevédőt a távcsövéről.