Wizz Air;belső vizsgálat;Görögország;landolás;

2022-08-08 17:52:00

Belső vizsgálatot indított a Wizz Air a rendkívül alacsonyan landoló gépe miatt

Ennek során kielemzik a repüléssel kapcsolatos adatokat és beszélnek a pilótákkal is.

Belső vizsgálatot indított a Wizz Air azután, hogy a múlt héten rendkívül alacsonyan, már-már a bámészkodók fejét súrolva landolt az egyik repülőgépe a görögországi Szkíathoszon – közölte a légitársaság a Telex megkeresésére.

A beszámoló szerint a repülőgép alacsony szögben közelítette meg a leszállópályát, ami a repülőtér kialakításának sajátosságából adódik.

Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és minél több részletet megtudjon a landolás pontos körülményeiről. Ennek eredményéről a későbbiekben tájékoztatnak – közölték.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe a múlt pénteken olyan alacsonyan landolt a görögországi Szkíathoszon, hogy kis híján a futópálya környékén bámészkodók bánták. Mivel a tengerpart mellett vezető úthoz nagyon közel van a repülőtér futópályájának küszöbe, rendszeresen sok turista látogat ide, hogy az alacsonyan érkező gépeket figyelje.