Semjén Zsolt;Vadai Ágnes;egyházak;kiskorúak molesztálása;szexuális abúzus;

2022-08-09 18:54:00

Semjén Zsoltot annyira sem érdekelte az egyházi szexuális visszaélések kérdése, hogy nyelvtanilag helyes választ adjon

Három szóval elintézte.

Enyhén szólva arrogáns választ adott Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter, egyben miniszterelnök-helyettes Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő kérésére – szúrta ki a hvg.hu a parlament hivatalos oldalán.

Vadai Ágnes az erdélyi Kovács Gergely érsek nyilatkozatát idézte a korábban a transtelex.ro portálon megjelent cikkben, amely szerint a Böjte atya gyermekotthonaiban történtek megerősítik, hogy szükség van a kiskorúak elleni abúzusok egyházon belüli kiszűrésére. Kiderült, a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekségen még tart annak a gyermekvédelmi mechanizmusnak a kidolgozása, amelynek bevezetésére egy 2019-es rendeletében kötelezte az egyházmegyéket Ferenc pápa.

A képviselő mindezzel kapcsolatban haza téren is évtizedes, évszázados késedelmet említett, azonban Semjén Zsolt, akit hétfői hatvanadik születésnapján írásban áldott meg a pápa, három szóval, egyeztetési hibával nem is a kérdésre válaszolva azt írta le: