ipari park;szabálytalanságok;Boldog István;Kunszentmárton;

2022-08-12 11:35:00

Csaknem százmilliót fizethet vissza az államnak Kunszentmárton az ipari parki projektje miatt

Hadházy Ákos ellenzéki képviselő szerint a szabálytalanságok miatti büntetés a parlamentből áprilisban távozott fideszes Boldog István öröksége.

Kamatokkal együtt összesen 98 millió forintot kell visszafizetnie Kunszentmárton önkormányzatának, mert a Magyar Államkincstár EU Támogatási Főoszály Felülvizsgálati osztálya a Pénzügyminisztérium vizsgálata nyomán – szabálytalanságok miatt – visszakéri a város ipari parkjának kialakítására adott támogatást – derül ki Hadházy Ákos országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzéséből. 

Az ellenzéki politikus felidézte, hogy már tavaly foglalkozott az üggyel, amely része a parlamentből egyébként idén áprilisban már távozott fideszes politikus, „Boldog István által működtetett hálózat egyik „beruházásának”. amelyekről a Népszava is beszámolt korábban. Boldog István ellen büntetőper zajlik korrupciós bűncselekmények, hivatali vesztegetés miatt.

Hadházy most hiányolta, legalábbis nem tud arról, hogy a „kunszentmártoni fideszes polgármester gyanúsított lenne ebben az ügyben, pedig az önkormányzati cég bízta meg a manipulált közbeszerzés után a Boldog-féle kivitelezőket”. Kunszetmártonnak az államkincstár részben „megkegyelmezett”, mert a kamatokkal együtt csaknem százmilliós tételt hét részletben csak jövő májusig kell megfizetnie. 

Tavaly májusban Hadházy Ákos képet is készített a félbehagyott építkezésről, s mint írta már a városvezetés már akkor szabadulni akart a Boldog-örökségtől, ugyanis a polgármester az év januárjában utasította az önkormányzat cégét, hogy mondja fel a szerződést a Boldog-körhöz sorolt Profiter Machine Kft-vel.