oktatás;Magyarország;ELTE;rezsiemelés;

2022-08-15 14:10:00

Még nem döntött az ELTE, hogy átáll-e az online oktatásra

Egy biztos: az idei évi büdzsé nem számolt a rezsiemeléssel. 

Az energiaárrobbanás hatása csak részlegesen érinti az egyetemet, így az árváltozások az egyetemi működés megszokott rendjét kevésbé befolyásolják - olvasható az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hétfői közleményében.

A tájékoztatást azt követően adták ki, hogy szombaton a Népszava arról írt, az ELTE Természettudományi Kara már vizsgálja a lehetőségét, átálljanak-e az online oktatásra. 

- fogalmaznak.

Kitérnek arra is, hogy a kancellári vezetés az egyetemet fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztériummal, az akadémiai vezetéssel, a karok vezetőivel és a hallgatói önkormányzat képviselőivel közösen fogja kidolgozni azokat a lehetőségeket, melyek biztosíthatják, hogy lehetőség szerint a jelenléti órák száma ne csökkenjen, az egyetemen zajló szakmai munka ne szenvedjen csorbát”. Megjegyzik, novemberben válhatnak véglegessé a 2023-as költségvetési számok, az idei keretben viszont nincs többlet az emelkedés kompenzálására. A jövő évre vonatkozó terveket pedig a végleges számok, valamint az energiaszolgáltatókkal megkötött szerződések alapján alakítják ki.