földgáz;MOL;Horvátország;pénzmosás;visszaélés;reagálás;letartóztatások;Mol-INA;

2022-08-28 22:01:00

A Mol a sajtóval egy időben értesült az INA vezetőinek letartóztatásáról

A horvát olajipari vállalat több vezetőjét is letartóztatták pénzmosás és földgáz-kereskedelemmel kapcsolatos visszaélés gyanúja miatt, a legutóbbi információk szerint több mint egymilliárd kunás kárt okoztak az INA-nak.

A Mol a sajtóval egy időben értesült az INA vezetőinek letartóztatásáról – közölte az olajipari vállalat sajtóosztálya az RTL Híradó megkeresésére.

Hozzátették: Tájékozódnak az ügyben, de folyamatban lévő rendőrségi eljárásokat nem kommentálnak.

A Mol jelenleg 49,08 százalékos részesedéssel rendelkezik az INA-ban.

Az Index korábban megírta, hogy Horvátországban szombaton őrizetbe vették az INA több vezetőjét, akik a gyanú – és az Index.hr legutóbbi értesülései – szerint

Az RTL Híradó a következő kérdéseket küldte el a Mol-nak:

A meg nem erősített információk szerint a vállalat – amelyben a Molnak irányítási joga van – igazgatója nyomott áron gázt vásárolt, majd ugyanazt a gázt drágábban külföldön értékesítette, a hasznot pedig társaival zsebre tette. Az Index.hr szerint a letartóztatottak között van Damir Škugor, a kereskedelmi Szolgálat igazgatója és ügyvédje is.

Az INA közleményében korábban úgy reagált, hogy „nem áll módjukban nyilatkozni a folyamatban lévő rendőrségi nyomozásokról, az üggyel kapcsolatban pedig teljes mértékben együttműködnek a hatóságokkal a tényfeltárás érdekében”.