szabadegyetem;Márki-Zay Péter;Mindenki Magyarországa Mozgalom;Minden Fiatal Magyarországa;

2022-08-30 16:19:00

Hodász atyától Havas Henrikig – szabadegyetemre hív az első őszi hétvégén Márki-Zay Péter mozgalma

A magyar társadalmat és az ellenzéket feszítő kérdésekre keresik a választ három napon át.

Szeptember 2. és 4. között megrendezzük az I. Mindenki Szabadegyetemét Pilismaróton – tette közzé Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, aki amellett, hogy Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. Az egyesület és annak ifjúsági szervezete, a Minden Fiatal Magyarországa rendezvényén jellemzően ellenzéki politikusok, újságírók, szakértők lesznek a főszereplők.

A pénteken kezdődő szabadegyetem első programja a budapesti Szent István Bazilikánál lesz, ahonnan később a szeptember 2-i tanévnyitó diáktüntetés menete is indul a Fővám tér felé. Itt  Puzsér Róbert kritikus, újságíró és Márki-Zay Péter „Diáktüntetés alapozás avagy fiatalok nélkül nincs változás” mottóval beszél majd.

A szombati programban Hodász atya előadása előtt téma lesz az energiaválság, az ukrajnai háború, lesz élő Szabadsajtó Klub. Vasárnapi téma lesz az EU, a nemzetállamok és a határon túli magyarok helyzete, Havas Henrik újságíróként Orbán Viktor történetét a politikai karrierjének kezdetétől napjainkig vázolja majd fel, és végül Márki-Zay Péter Juhász Péterrel a négy éve megszűnt Együtt – ma vloggerként tevékenykedő – egykori elnökével együtt keresi majd a választ, hogy „milyen lehetőségek vannak az ellenzéki politizálásra, a hiteles alternatíva felépítésére”.