Orbán Viktor;Lévai Anikó;honvédségi repülő;Horvátország;nyaralás;Olaszország;K-Monitor;Külügyminisztérium;per;Fővárosi Törvényszék;

2022-09-20 07:58:00

A külügy elismerte: Orbán és felesége is a honvédségi repülőgépen utazott tavaly augusztusban

Azon a gépen, amely a Budapestről Rómába és Rómából Budapestre tartó útja során egyaránt megállt Horvátországban. A Fővárosi Törvényszék első fokon arra kötelezte a külügyminisztériumot, ossza meg, mennyit fizetett a kormányfő az útért. A tárca hallgat.

Orbán Viktor és felesége is azon a honvédségi repülőgépen utazott, amely tavaly augusztusban Budapestről Rómába és Rómából Budapestre tartó útja során egyaránt megállt Horvátországban – ismerte el a külügyminisztérium a K-Monitor korrupcióellenes civil szervezet által indított perben az RTL beszámolója szerint.

Emlékeztetnek arra, hogy a 444 egyik olvasója tavaly augusztusban lefotózta a miniszterelnököt a feleségével és fiukkal Rómában, ám a kormány akkor nem árulta el, hogy mivel utaztak, és ki fizette az utat.

A K-Monitor azonban pert indított, a Fővárosi Törvényszék pedig most arra kötelezte a külügyminisztériumot, ossza meg a nyilvánossággal, hogy mennyit fizetett Orbán az útért.

A tárca a per során elismerte, hogy Orbán és felesége is utaztak a repülőgépen. Állításuk szerint

A híradónak Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő úgy értékelte az esetet, hogy

Megjegyzik, a külügy várhatóan fellebbez a döntés ellen.

A csatorna megkérdezte a kormánytól, hogy a miniszterelnök családtagjai hány alkalommal utaztak a honvédségi repülőgépen, és mennyi pénzt fizetett ki ezért Orbán, illetve miért nem árulják el ezeket az adatokat, de nem kapott választ.

A riportban kitérnek arra, hogy a honvédség által csapatszállításra vásárolt luxusrepülőgép – amellyel a katolikus vezetők római konferenciájára utazott a kormányfő családjával – belsejében bőrfotelek, faborítás, továbbá aranyozott biztonsági öv és pohártartó is található.