Oroszország;egyetem;professzor;gyanús halálesetek;

2022-09-22 20:42:00

Újabb magas beosztású személy halt meg furcsa körülmények között Oroszországban

Az Izvesztyija című orosz lap információi szerint Anatolij Gerascsenko, a Moszkvai Repülési Intézet korábbi rektora nagy magasságból esett le, és többemeletnyit zuhant az intézmény falai között.

Újabb magas beosztású személy halt meg furcsa körülmények között Oroszországban; a TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint baleset következtében életét vesztette Anatolij Gerascsenko, a Moszkvai Repülési Intézet (MAI) korábbi rektora.

Az intézmény sajtóosztályának tájékoztatása szerint Gerascsenko professzor, a műszaki tudományok doktora, a jelenlegi rektor tanácsadója baleset következtében életét vesztette. Az eset körülményeinek tisztázására bizottságot hoznak létre, benne a tudományos és felsőoktatási minisztérium, a moszkvai állami munkaügyi felügyelőség és a MAI illetékeseivel.

Az Izvesztyija című orosz lap információi szerint

Gerascsenko, aki 72 éves volt, 2007 és 2015 között a MAI rektora volt az intézmény honlapja szerint. Megjegyzik, hogy a férfi a hajtóműrendszerek területén tevékenykedett, több mint 100 tudományos munka szerzője volt. Az egyetem részvétét fejezte ki a férfi hozzátartozóinak és barátainak.