baleset;zuhanás;gimnázium;

2022-09-23 08:07:00

Mobilját nyomkodva zuhanhatott ki az ablakon a budapesti gimnázium diákja

A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. 

Véletlen baleset történhetett az I. kerületi Kosztolányi Dezső Gimnáziumban, ahol egy hatodikos diák esett ki egy második emeleti ablakból - írja a Blikk.

A lapnak az egyik szülő azt mondta, a srác nem szándékosan esett ki az ablakból, nem lökte le senki, és öngyilkos sem akart lenni. 

- mondta, hozzátéve, hogy nem ő volt az osztály „fekete báránya”, a közössége nagyon is kedveli. A diákok, a tanárok és a szülők is bíznak mihamarabbi felépülésében. A Blikk szerint főként töréseket, köztük medencecsonttörést szenvedett. A szülők szerint nem ez volt az első eset, hogy a gyermek kiült az ablakba, korábban már parancsoltak rá tanárok, hogy ne ott telefonozzon. A rendőrség fogja tisztázni, hogy jelen esetben a baleset előtt épp a párkányon ült, avagy egy ablak melletti padon guggolva esett ki.

Úgy tudni, felügyelőtanár nem tartózkodott a teremben a baleset idején. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)kommunikációs vezetője elmondta, egyelőre még csak a helyszín vizsgálata, a tanúk kihallgatása folyik, gyanúsítottként még nem hallgattak ki senkit, a baleset körülményeiről ezért nem osztanak meg semmilyen részletet sem. Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indítottak büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.