tiltakozás;közoktatás;Kölcsey Ferenc Gimnázium;

2022-09-30 20:54:00

Több százan tüntettek a Kölcsey Gimnázium előtt a kirúgott tanárok miatt

Kis országunk a „teljes visszataszítás végfokáról” tett tanúbizonyságot - vélekedett az egyik diák. 

Közel 200 diák gyűlt össze a budapesti Kölcsey Gimnázium előtt, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat, amiért több tanárukat elbocsátották, amiért részt vettek a polgári engedetlenség miatt.

A hvg.hu tudósítása szerint a Munkácsy Mihály utcában annyian vannak, hogy elállják az autók elől az utat.

Az utca két bejáratánál rendőrök állnak, ők az autókat már be sem engedik. A kirúgott tanárok egyik matematika-kémia szakos. Ő volt az iskola egyetlen kémiatanára. Egyik diákja beszédet is mondott az esti demonstráción. Kuti Bence azt mondta, ő nem igazán szokott politizálni, azonban kis országunk a „teljes visszataszítás végfokáról” tett tanúbizonyságot. „Kérdem én, mint egy vélhetően intelligens egyén, egy demokratikus országban milyen eszközökkel kéne még fellépni, hogy komolyan vegyék már végre tanárainkat” - tette fel a kérdést. Kifogásolta, hogy ha valaki elmegy dolgozni a Mekibe, akkor másfélszer annyit keres, mint a jövő nemzedékét tanító tanárai. 

- jelentette ki. Azt hangoztatta, a mai napon több lelkiismeretes tanárt veszítettek el, így arra buzdítja a szülőket, és diáktársait, adjanak hangot véleményüknek. Ugyanis amíg ilyen kis létszámban próbálkoznak a bátrak, addig egy kinevetésen kívül semmit nem fognak elérni - zárta beszédét Kuti Bence.