Hatvan;vádemelés;Heves Megyei Főügyészség;anyagyilkosság;

2022-10-05 14:42:00

Szabóollóval ölte meg idős, beteg édesanyját a depressziós férfi, vádat emeltek ellene

Idén januárban történt a brutális gyilkosság, amelynek elkövetője karácsony után még öngyilkos akart lenni.

Bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a Heves Megyei Főügyészség azt az 52 éves hatvani férfit, aki idén január 6-án egy tizenhárom centiméter élhosszúságú szabóollóval többször lesújtott az ágyban fekvő édesanyjára – írja az ügyészségi portál. A vádhatóság fegyház fokozatú szabadságvesztés kiszabását, közügyektől eltiltást és elkobzást indítványozott a vádlottal szemben.

A vádirat szerint a férfi Hatvanban hosszabb idő óta élt együtt egy társasházi lakásban 84 éves édesanyjával, aki idős korára gyógyíthatatlan beteg lett, folyamatos ápolásra és gondozásra szorult. Az ellátását végző gyermeke ápolási díjban részesült, ami gyakorlatilag az egyetlen állandó jövedelemforrását jelentette, csakhogy az illetékes gyámhatóság a beteg nő intézeti elhelyezéséről határozott.

Az ügyészség megállapításai szerint a vádlott depresszív személyiségzavarban szenved, és 2021 karácsonya után öngyilkosságot kísérelt meg, majd néhány napos gyógykezelés után úgy döntött, hogy végül nem magát, hanem az anyját öli meg.

A brutális bűncselekmény elkövetésekor a férfi a szabóollóval minden előzmény nélkül mellkason szúrta az édesanyját, akinek a nyakát és a fején is többször megvágta. A szúrás elérte az asszony szívét, és perceken belül meghalt.