tanársztrájk;

2022-10-07 09:05:00

Civil ruhás rendőrön kellett átküzdeniük magukat a karinthys tanároknak, hogy kézhez kapják azt a tankerületi levelet, amelyben kirúgással fenyegetik őket

Folytatják a pedagógusok megfélemlítését, ha továbbra is engedelenkednek, az az állásukba is kerülhet. 

Több százan, pedagógusok, szülők és támogatók keresték fel péntek reggel a Külső-Pesti Tankerületi Központot, hogy személyesen a tankerületi igazgatótól vegyék át a polgári engedetlenségben részt vevő tanároknak címzett levelet.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Karinthy Frigyes Gimnázium 24 tanára kapott ilyen dokumentumot, de korábban megtagadták annak átvételét, mondván, az intézmény igazgatója nem a munkáltatójuk, a tankerület pedig rajta keresztül akarta továbbítani a levelet.

Nem volt könnyű dolguk a pedagógusoknak, akik péntek reggel személyesen keresték fel Rábel Krisztina tankerületi igazgatót (aki egyébként 2019-ben még a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje volt a kerületben). Az egyik tanár lapunknak azt mondta, három emberen, köztük egy civil ruhás rendőrön - kellett átküzdeniük magukat, hogy személyesen kapják kézhez a nekik címzett levelet. Ebben a dokumentumban egyébként az áll, hogy ha folytatják a polgári engedetlenséget, akkor akár fel is menthetik őket az állásukból.

Ennek ellenére azonban – mint azt a pedagógusok elmondták – nem fognak meghátrálni, és valamilyen formában – ha kell, továbbra is polgári engedetlenségg – folytatják a tiltakozást.