Nemzeti Színház;bezárás;energiatakarékosság;

2022-10-29 07:30:00

Heti két napon át zárva lesz a Nemzeti Színház

A Népszava értesülését a teátrum műsortáblázata erősítette meg.

Egy miniszter és két államtitkár látogatása sem ad teljes garanciát, a Nemzeti Színház hétfőn és vasárnap zárva tart majd a következő két hónapban – derült ki a lapunkhoz eljutott, eddig meg nem erősített információkból.

Szeptember közepén Csák János kulturális és innovációs miniszter, illetve Hoppál Péter és Pataki András államtitkár látogatást tett a Nemzeti Színházban, ahol a teátrum vezérigazgatójával Vidnyánszky Attilával tárgyaltak. Az eseményről szóló közleményben az áll, a delegáció és a vezérigazgató „megállapodtak, hogy a Nemzeti Színház a megnövekedett üzemeltetési költségek között is megőrzi a nemzeti kultúrában betöltött stratégiai szerepét”, valamint, hogy a teátrum „megfelel a növekvő rezsiköltségek miatti takarékosság követelményeinek, továbbra is a törvény által előírt módon kiszolgálja nézőit.”

Ehhez képest lapunk értesülése szerint a Nemzeti Színház energiatakarékossági megfontolásból heti két napot zárva tart majd novemberben és decemberben. Kértük a Nemzeti Színházat, hogy erősítse vagy cáfolja meg értesülésünket. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük, de a Nemzeti Színház műsortáblázata megerősíti az információnkat.