Világgazdaság;infláció;vélemények;Aljakszandr Lukasenka;elmebaj;COVID-19;

2022-11-04 13:56:00

A belarusz elnök szerint a COVID-19-et mesterségesen hozták létre a világ országainak, köztük elsősorban Kína gazdaságának gyengítésére

A jelenlegi infláció az Egyesült Államok és részben az EU műve – állítja Aljakszandr Lukasenka.

A COVID-19-et mesterségesen, azért hozták létre, hogy gyengítsék a világ országainak, köztük Kínának gazdaságát – jelentette ki pénteken Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök a belarusz nemzeti biotechnológiai társaság új gyógyszerészeti üzemének látogatásán a RIA Novosztyi orosz hírügynökség beszámolója szerint.

A politikus annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a jelenlegi globális gazdasági problémák alapja a koronavírus-járvány, egyúttal kiemelte, hogy ő „már két évvel figyelmeztetett arra, hogy minden e forgatókönyv szerint fog alakulni”.

A belarusz elnök szerint a koronavírus „létrehozásának célja” az volt, hogy gyengítsék az egész világot, elsősorban Kínát, hogy gyengítsék a gazdaságot és „romba döntsék az államokat”. 

Aljakszandr Lukasenka az Egyesült Államokat és részben az Európai Uniót tette felelőssé a jelenlegi inflációért. „Helikopterpénzt, dollárt, eurót szórtak szét. De a fő cél az volt, hogy az olyan gazdaságoknak, mint a miénk (és a világ túlnyomó többségének) össze kellett omlania. És jelenleg is zuhanásban, szétesőben vannak. Oroszország pedig érzi a következményeket, és még jobban érezni fogja” – merült zavaros okfejtésbe a belarusz elnök.