iskola;Siófok;melegvíz;

2022-11-09 19:37:00

Decembertől nem lesz meleg víz a siófoki iskolák konyhájában

Mindezt a tankerületi központ egy olyan levélben közölt az önkormányzattal, amelyet a polgármester förmedvénynek nevezett. 

„Levelet hozott a Magyar Posta. Az állami fenntartású siófoki iskolák tankerületi központjából, mégpedig a nevemre. És jól figyeljenek: a tankerületi központ gazdasági vezetője által írt és aláírt levelet, a központ vezetőjének megbízásából, a központ jogi referense küldi meg nekem. Mókás…” - írta Facebook-oldalán Siófok polgármestere.

Lengyel Róbert közlése szerint „udvariaskodást mellőző és ultimátumszerű” a rövid iromány.

A polgármester úgy véli, hogy előrébb lennénk, amennyiben „együttműködési hajlandóságot mutatnak és még mielőtt egy ilyen förmedvényt ideküldenek, mondjuk bekopognak, leülnek és egyeztetnek velünk, elmondják, hogy konkrétan mi is a problémájuk”. Jelezte, házon belül összeszedik a szükséges információkat, megvizsgálják a jogszabályi és szerződéses hátteret, átbeszélik a dolgot, meghallgatja a szakemberek véleményét, s utána dönt. Nálunk általában így megy egy döntés előkészítése és meghozatala - jegyezte meg.

„Aztán majd válaszolok is a levélre. (Hogy az ő stílusukban-e, vagy a sajátomban, azon még gondolkodom egy kicsit, bár hajlok arra, hogy jómagam maradjak úriember, még ilyen előzmények után is...)” - zárta sorait Lengyel Róbert.