bombázás;Ukrajana;orosz megszállás;

2022-11-24 21:05:00

Putyin szóvivője megüzente, hogy ha az lesz, amit Moszkva akar, akkor nem fognak bombázni

Ugyanakkor soha nem volt még ilyen erős az ukrán lakosság dühe az agresszorok iránt. 

Kijev az orosz követelések teljesítésével véget vethet a lakosság szenvedésének - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak.

„Az ukrán vezetésnek minden lehetősége megvan arra, hogy a helyzetet (amely az ukrán energetikai létesítményekre mért csapások után alakult ki) normális mederbe terelje, (...) úgy oldja meg, hogy az orosz fél követeléseit teljesíti, és ezzel véget vet a helyi lakosság minden szenvedésének" - mondta Peszkov. Emmanuel Macron francia elnök Twitter-bejegyzését kommentálva, amely Oroszország „megbüntetését” sürgette, a szóvivő kijelentette: Moszkva csak akkor hajlandó ilyen elítélő nyilatkozatokat elfogadni, ha hasonlóak hangzanak el a Donyec-medencével kapcsolatban is. Emlékeztetett arra, hogy az ukrán fegyveres erők ott 2014 óta támadnak polgári célpontokat, ami ellen a hivatalosan Párizs soha nem tiltakozott.

Peszkov azt mondta, hogy az orosz katonai csapások célpontjai közvetlenül vagy közvetve az ukrán katonai képességekkel voltak kapcsolatosak, szociális objektumokat nem ért támadás - olvasható az MTI beszámolójában.

Azonban a Danube Institute kutatási igazgatója arról beszélt, az ukrán infrastruktúra elleni támadások nem gyengítik az oroszokkal szembeni ellenállást, sőt, soha nem volt még ilyen erős az ukrán lakosság dühe az agresszorok iránt. Bendarzsevszkij Anton a Klubrádió Esti gyors című műsorában azt mondta,