Ókovács Szilveszter;Bencsik András;

2022-11-24 22:42:00

Bencsik András létrehozná a normális, heteroszexuális, természetes ösztönű és a másik nem iránt vonzódó embereket képviselő civil szervezetet

Rövidítése NHTM lenne. 

„Nem viccből mondom, tök komolyan, hogy azon gondolkodtam ennek a hírnek az olvastán, hogy lehet, hogy vállalnám is ennek a kezdeményezését. Egy olyan civil szervezetet létrehozni, amelyik az NHTM embereket fogná össze, ez a normális, heteroszexuális, természetes ösztönű és a másik nem iránt vonzódó embereket jelenti” - mondta el a Demokrata főszerkesztője a Hír TV-ben csütörtök este.

Bencsik Andrásnak ez a kezdeményezés annak kapcsán jutott eszébe, hogy a Novák Katalin köztársasági elnök szerdán fogadta a Háttér Társaság képviselőit a Sándor-palotában. 

A propagandista azt hangoztatta, olyan világban élünk, amikor mindent a civil szervezetek intéznek „s ezzel a rövidítéssel föllépni, és elmenni a köztársasági elnök asszonyhoz, és azt kérni, hogy legyen szíves, a mi jogainkat is tekintse szem előtt (...) tehát a mi jogainkat se csorbíthassák meg más civil szervezetek, mert csak ezt halljuk, hogy ilyen, olyan, amolyan civil szervezetek úgy érzik, hogy borzasztó veszélybe forog az általuk képviselt emberhányad”. Ezt követően felhozta, hogy „pokoli kockázatnak látná,” ha abban az óvodába, ahová az unokái járnak, ezek közül a „másságos” emberek közül valaki be tudna „furakodni”. Éppen ezért egyre inkább úgy érzi, 

A műsor vendége volt a Magyar Állami Operaház főigazgatója is, aki saját bevallása szerint lefagyott annál a hírről, hogy majd egyeztetnek az LMBTQI+-embereket érintő kérdésekről. „Hát minden kérdés az. Ti tudtok mondani olyan kérdést, ami nem érint valamennyiünket?! Hát nem rassz vagy (...) nemi irányultság, vallás vagy egyéb alapján hoznak Magyarországon törvényeket... vagy mondjuk nem tudom.... ársapkát .... bármit. Minden érinti őket. Nem tudom elképzelni, hogy ezek után melyek azok a kitüntetett témák, amely ezekből a mindenhol megálló érintettségből valahogy így előbukkannak és még fontosabbak annál” - vázolta meglehetősen sajátságos elképzelését Ókovács Szilveszter. Hozzátette, nem gondolja  hogy egy ilyen pluszkonzultáció állandósítása jó lenne, mivel ez egy olyan kiemelés, „külön kezelés” amit nem lenne jó meghonosítani. 

(Bencsik András gondolatmenete 37:17-től, Ókovács Szilveszter eszmefuttatása pedig 36:16-tól tekinthető meg.)