Németh Szilárd;energiaválság;brüsszelezés;

2022-11-24 21:07:00

Németh Szilárd: Brüsszelnek vagy elment az esze vagy direkt idegen érdekeket szolgál

A fideszes politikus azt hangoztatta, a baloldali pártok rátelepednek a tanárok jogos elégedetlenségére, és mindenre ráveszik őket. 

Gyakorlatilag a második világháború óta, illetve a nagy olajválság óta, a 70-es, 80-as évek óta nem látott energiaválság köszöntött ránk, ami először abban jelentkezett, hogy elszálltak az árak, amikor bejelentették a szankciókat - jelentette ki a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Hír TV csütörtök esti adásában.

Németh Szilárd azt hangoztatta, a kormány annyit tudott elérni, hogy kőolaj és a gáz továbbra is azoknak a szerződéseknek megfelelően érkezik, amelyeket megkötöttek Oroszországgal. Ugyanakkor az nem került szóba, miért mondta azt Vlagyimir Putyin februárban, hogy Magyarország ötödáron kapja a gázt - s ezt a műsorvezető is „valamiért elfelejtette” megkérdezni.

A képviselő ezt követően mindenféle „zavaró” kérdés tudott rátérni a brüsszelezésre és a szankciók ostorozására. Szerinte az, hogy bővíteni szeretnék a szankciókat az 

Itt is gálánsan túllépett azon a tényen, hogy Orbán Viktor megszavazta mindegyik szankciót.

Azt hangoztatta, „aki tönkreteszi Európa gazdaságát, az nem európai érdekeket szolgál, hanem valamilyen egyéb érdeket.” Ezt követően rákanyarodott a baloldal ostorozására, kifogásolva, hogy „itthon lázítják a tanárokat, itthon rátelepednek a tanárok jogos elégedetlenségére, és mindenre ráveszik őket, de egyébként amiből meg finanszíroznánk a pedagógusoknak a bérét, azt pedig teljesen fúrják odakint, hogy ne kaphassa meg Magyarország ezeket a forrásokat.” Azt hangoztatta, rendezni fogják a tanárok bérét, akkor is, ha „Dobrev Kláráék sikerrel megfúrják, hogy a pénzek ide érkezzenek (...) csak akkor sokkal kisebb mértékben tudjuk ezt megtenni.”

Szóba került az a szerdán nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés, amely szerint hárommilliárd forintnyi kampánytámogatás érkezett Márki-Zay Péter mozgalmához.

Németh Szilárd jelezte, ebben büntetőjogi felelősséget is lát, ráadásul