lakástűz;füstmérgezés;halálos áldozatok;Nógrád vármegye;

2022-11-25 08:08:00

Két ember meghalt a Nógrád megyei Patakon kigyulladt családi házban

A házban hárman éltek, egyikük füstmérgezést szenvedett. Az épületben két macska is elpusztult. 

Péntek hajnali két óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Patakon kigyulladt egy családi ház, amelyben emberek vannak - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Mukics Dániel.

A Katasztrófavédelem szóvivőjének tájékoztatása szerint két járművel tíz tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy száz négyzetméteres, kétszintes ház egyik földszinti, húsz négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében.

A házban hárman éltek, egyikük füstmérgezést szenvedett, két másik ember meghalt, holttestüket a tűzoltók találták meg a szoba oltása közben. A tűzoltók két gázpalackot kivittek a házból, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjanak. A füsttel telítődött épületben két macska is elpusztult. A lángokat negyven perc alatt sikerült megfékezni.

A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a tűzvizsgálat fogja feltárni.

Az tűzoltó alezredes felhívja figyelmet arra, hogy tizenkét óra leforgása alatt három lakástűz végződött tragédiával. Csütörtök délután Kisdombegyházon, este Nyírteleken, péntek hajnalban pedig Patakon halt meg valaki lakástűz miatt. A hasonló esetekben életet menthet egy füstérzékelő, amely a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni.