tábla;Tiszavasvár;Nyíregyházi Járásbíróság;MKKP;

2022-11-30 10:32:00

Mintegy 700 ezer forint kárt akart bevasalni a Magyar Kétfarkú Kutya Párton pár törött csavarért Tiszavasvári fideszes polgármestere

Kiderült, hogy az előkészítő eljárásban meghallgatott asztalos egy új tábla elkészítéséről adott árajánlatot. Valójában csak 1390 forintos kárról van szó.

Mintegy 700 ezer forint kárt akart bevasalni a Magyar Kétfarkú Kutya Párton (MKKP) pár törött csavarért Tiszavasvári fideszes polgármestere – derül ki az MKKP Facebook-bejegyzéséből.

A beszámoló szerint passzivistáik szeptemberben próbálták felújítani a város határában található, megkopott üdvözlőtáblát.

Szőke Zoltán polgármester négy rendőrt küldött rájuk, a félig lesmirglizett táblát inkább elvitette, és feljelentést tett rongálásért. Azt állította, hogy

Az MKKP mellékelte a Nyíregyházi Járásbíróság végzését, amelyből kiderül, még a szeptemberi eset során a rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a táblát tartó csavarok egy része valóban eltört, de másban nem keletkezett kár. Kiderül továbbá, hogy az árajánlatot adó asztalos úgy nyilatkozott, ő egy új tábla elkészítéséről adott árajánlatot. Ő sem látott rongálódást az üdvözlőtábla faanyagában, csak a kötőelemekben.

A kötőelemekben okozott kár értékét a szabálysértési hatóság