bíróság;Kósa Lajos;elsőfokú ítélet;csengeri örökösnő;

2022-12-06 20:14:00

A bíróság elsőfokú döntése szerint Kósa Lajos megsértette a csengeri örökösnő jó hírnevét

P. Mária és ügyvédje bocsánatkérést és kártérítést követel a fideszes politikustól.

Megsértette a fideszes Kósa Lajos a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária jó hírnévhez való jogát, amikor azt állította, hogy csalásért el volt ítélve - állapította meg a Debreceni Törvényszék elsőfokú ítéletében a Blikk szerint.

A lap felidézi, hogy a nagy összegű csalással vádolt asszony tavaly perelte be Kósa Lajost, azt követelve, hogy a kormánypárti politikus kérjen tőle bocsánatot és fizessen neki 2,5 millió forint sérelemdíjat.

A bíróság ítélete ellenére Helmeczy László, a csengeri örökösnő ügyvédje a Blikknek úgy nyilatkozott, fellebbezni fognak, mivel okirattal igazolták, hogy P. Mária soha nem volt csalásért elítélve, és szerintük „ha egy közjogi méltóság ország-világ és a sajtó előtt tesz ilyen kijelentéseket, az okot ad arra, hogy sérelemdíjat fizessen, továbbá bocsánatot is kérjen”.

Mint ismert, az immár több mint négy éve húzódó történet akkor vette kezdetét, amikor P. Mária többek között Kósa Lajosnak is azt állította, hogy 1300 milliárd forintot örökölt Németországban elhunyt apjától, de nem tud a pénzhez hozzáférni. Kósa Lajos ekkor nagylelkűen felajánlotta a segtségét, ezért az ajándékozási szerződések szerint a harmadik legnagyobb francia bank 24 százalékos tulajdonjogát kapta volna meg a fideszes politikus, miután a csengeri örökösnő azt állította, hogy az az ő 99 százalékos tulajdonában van.