egészségügy;Honvédkórház;informatikai fejlesztés;

2022-12-23 14:00:00

Nem fogad betegeket újévkor a Honvédkórház

Informatikai átállás miatt. 

Január elsején vasárnap déltől másnap reggel 6 óráig nem fogadnak majd betegeket a Honvédkórházban az ekkorra időzített informatikai átállás miatt - írja a hvg.hu az intézmény tájékoztatására hivatkozva. 

Wikonkál Norbert Miklós közlése szerint ekkor jön létre egy új egészségügyi szolgáltató az Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórház megnevezéssel, s ezért van szükség az átállásra.

Egyúttal közzétették azon intézmények listáját, amelyekben az egyébként hozzájuk érkező pácieneseket ellátják.A sürgősségi szakellátást, valamint a sürgősségi betegellátó egységeken keresztül érkező belgyógyászai, gasztroenterológiai vagy kardiológiai ellátást igénylő betegeket az Uzsoki Utcai Kórházban, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában, a Szent Imre Kórházban, a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban vagy a váci Jávorszky Ödön Kórházban fogadják majd.

A stroke-os trombózisos és többszörös traumás sérülést szenvedett betegek fogadását valamennyi, Pest megyében található egészséügyui szolgálatót kötelezik, szabad kapacitásai terhére. Az érintett ellátási területről érkező betegek elhelyezését az Országos Mentőszolgálat koordinálja.