Orbán Viktor;Olaszország;fizetés;utazás;étterem;

Orbán Viktor maga rendezett minden számlát a római étteremben

Korábban napvilágot látott egy olyan értesülés, hogy a nagykövetség fizetett, azonban a miniszterelnök sajtófőnöke mindezt cáfolta. 

Kedden egy elegáns római étteremben vacsorázott Orbán Viktor azt követően, hogy feleségével lerótták kegyeletüket XVI. Benedek ravatalánál. A La Repubblica cikke szerint homárt evett, felesége pedig egy polipsalátát és halpástétomot. 


A Blikk korábban azt írta, hogy a római magyar nagykövetség intézte a számlát, azonban a miniszterelnök sajtófőnöke ezt cáfolta. 


„Azt javaslom, hogy ne üljünk fel a bulvármédiás álhíreknek. Orbán Viktor a magánprogramjain, beleértve természetesen az étkezéseket is, mindig minden számlát ő maga rendez”

- közölte Havasi Bertalan a Telex érdeklődésére. 

Ezt követően szerdán már Ljubljanában volt, ahol Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnökkel, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnökével egyeztetett kétoldalú ügyekről.

Külön érdekesség, de a honvédség gépe is Rómában szállt le kedd délelőtt, ahonnan szerdán a szlovén fővárosba repült, hogy este már Budapesten landoljon. Noha nem tudni, a fedélzeten volt-e a miniszterelnök, azonban a gép mozgása lényegében lefedi a kormányfő útját, Havasi Bertalan az ezzel kapcsolatos kérdésre azt felelte ugyancsak a Telex kérdéseire, hogy a „miniszterelnök magánprogramjairól nem tudunk tájékoztatást adni”. Az RTL érdeklődésére még azért annyit hozzátett, hogy Orbán Viktor a „magánprogramjai során felmerülő költségeket természetesen mindig ő maga fizeti”.