Jobbik-Konzervatívok;kilépés;frakció;Varga Ferenc;

Kilép a Jobbik frakciójából Varga Ferenc

Tovább fogyatkozik a párt parlamenti képviselete, az áprilisi választásokon indított roma politikus függetlenként folytatja.

A mai nappal kilépek a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakciójából, és független képviselőként folytatom - jelentette be Varga Ferenc a Facebookon.

Döntését azzal indokolta, hogy a frakción belül állítása szerint nem tudja hatékonyan folytatni a munkáját. Arról nem írt, hogy a pártból is távozna, azonban úgy látja, hogy a Jobbikban nem dolgoznak a Fideszen túli alternatíva megteremtésén. "Én azonban nem engedhetem meg magamnak tovább, hogy velük együtt várjak a csodára, hiszen a választóktól kapott mandátumommal élnem kell! Ezért mától független képviselőként folytatom, munkámban az emberek érdekeit figyelembe véve, egy valós alternatíva megteremtésért dolgozva" - fogalmazott.

Varga Ferenc roma származású politikusként került a Jobbik listájára, miután Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt arra kérte az ellenzéki összefogás pártjait, hogy tegyenek befutó helyre roma politikust is a közös ellenzéki listára. Kilépésével nyolc fősre apadt a Jobbik frakciója.

A Jobbikban uralkodó kilépési hullám Vona Gábor 2018. évi távozása óta lényegében folyamatos, az azévi választásokon vezetésével még 26 mandátumot szereztek. Jakab Péter elnöksége alatt a párt a 2022. évi országgyűlési választások legnagyobb vesztese lett, egyetlen egyéni manátumot sem szereztek és mindössze tíz főt küldhettek a parlamentbe, ami Jakab bukása, majd pártból való kilépése után tovább csökkent.